Bloem
Ecuador rose

Over Flowex

Wie is Flowex

Wij zijn zeer gemotiveerde import- en exportprofessionals. Elke dag streven wij er naar om de beste snijbloemen aan onze klanten te leveren. Vanuit Aalsmeer importeren wij kwalitatief hoogwaardige snijbloemen van over de hele wereld. Onze focus ligt hierbij op Zuid-Amerika. Dankzij onze sterke relaties met topkwekers uit Ecuador, Colombia en vele andere landen kunnen wij u de beste kwaliteitsproducten aanbieden tegen scherpe prijzen.

Van klein en bescheiden tot een bloeiend import- en exportbedrijf

Flowex startte in 2002 bescheiden met een klein assortiment snijbloemen uit Zuid-Amerika. Hiermee werd vooral de Nederlandse markt bediend. Vandaag de dag is Flowex een bloeiend internationaal import- en exportbedrijf. Waarbij wij bloemen leveren aan klanten uit heel Europa. Afkomstig uit diverse landen in Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Europa.

landschap ecuador
Kweker Ecuador
Ecuador rozen

Team Flowex

Ons professionele en gedreven team staat elke ochtend voor u paraat. Met kantoren in Nederland, Duitsland en Ecuador zijn wij elke dag met veel passie bezig om de beste bloemen aan onze klanten te leveren. Ons team in Ecuador zorgt ervoor dat we altijd snel kunnen communiceren en schakelen met onze kwekers en regelen het transport van de bloemen naar Nederland. Onze logistieke afdeling zorgt ervoor dat alle bloemen met veel zorg worden ontvangen en klaar gezet kunnen worden voor transport naar onze klanten. Op kantoor in Nederland en Duitsland zitten de aanspreekpunten voor onze klanten. Elke dag staan wij voor u klaar om u de mooiste snijbloemen aan te bieden. Ons team kenmerkt zich door hun flexibiliteit en servicegerichtheid. Wij denken in oplossingen en hechten veel waarde aan eerlijke en duidelijke communicatie, veel persoonlijke aandacht en langdurige klantrelaties.

De premium producten van Flowex

Vandaag de dag bedienen wij onze klanten wereldwijd. Onze snijbloemen van topkwaliteit komen uit de belangrijkste importlanden in de wereld. Zo importeren wij veel uit Zuid-Amerika, maar ook uit landen als Zuid-Afrika, Italië en Thailand. Wij onderscheiden ons met een groot en veelzijdig assortiment van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen.

Onze kwekers

Samen met meer dan 80 kwekers wereldwijd voorzien wij het gehele jaar door onze klanten van een ruim en veelzijdig assortiment snijbloemen. Wij bezoeken jaarlijks meerdere keren  onze vaste kwekers. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze producten garanderen. Wij vinden het belangrijk om een sterke relatie te hebben met onze kwekers, daarom controleren wij tijdens onze bezoeken de kwaliteit van de kassen, verwerkingsruimte en de koelcellen. Samen overleggen wij hoe wij u constant van de beste kwaliteit snijbloemen kunnen voorzien. En bespreken wij de laatste trends en zien de nieuwste variëteiten.  

kassen rozenkweker
Rozenkwekerij

Een liefde voor Zuid-Amerika

Onze focus ligt nog altijd op onze eerste liefde: Zuid-Amerika. Dankzij het ideale klimaat leveren landen als Ecuador en Colombia constant snijbloemen van de hoogste kwaliteit. Zo’n driekwart van onze import uit deze landen bestaat uit rozen geteeld in het Andesgebergte. Daarnaast importeren wij vanuit deze landen onder meer Gypsophila, Hypericum, Alstroemeria en exotische bloemen. Daarnaast zijn wij de distributeur van preserved roses van RoseAmor.

Professionele logistiek

Wij monitoren en verbeteren het logistieke traject constant van begin tot eind. Zo kunnen wij garanderen dat onze producten hun eindbestemming in perfecte conditie bereiken. Voor intercontinentaal transport maakt Flowex gebruik van gespecialiseerde luchtvrachtmaatschappijen die gebruik maken van innovatieve concepten voor koeling en vervoer. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze snijbloemen zo goed mogelijk waarborgen.

De krachten gebundeld

Flowex (NL) maakt samen met Flowers Express (IT) en Flexin (IT) deel uit van de Flowers Express Group. Samen hebben wij ons kantoor eigen kantoor in Quito, Ecuador. Ons team in Quito onderhoudt het dagelijks contact met de kwekers en organiseert het transport van onze snijbloemen naar Europa. Zo kunnen wij snel inspelen op uw wensen en hebben wij korte lijnen met onze kwekers en klanten. De Flowers Express Group is één van de grootste importeurs van snijbloemen uit Zuid-Amerika in Europa

Flowex ontzorgt uw import

Bij Flowex zijn wij dagelijks bezig om onze klanten te ontzorgen. Wij hebben een groot assortiment, dat veelzijdig en scherp geprijsd is. Wij werken met meer dan 80 kwekers, waardoor er altijd voldoende beschikbaarheid is. Ook in tijden van schaarste. Het Flowex-team kenmerkt zich door hun flexibiliteit en servicegerichtheid. Bij ons bent u geen nummer. Wij geloven in persoonlijke aandacht, goede communicatie en langdurige klantrelaties.