Bloem
Ecuador rose

Onze kwekers

Ecuador rozen

Kwekers

Naast onze klanten vinden wij een goede relatie met onze kwekers ook heel belangrijk. Samen met meer dan 80 kwekers wereldwijd voorzien wij onze klanten het gehele jaar door van een veelzijdig assortiment aan hoge kwaliteit snijbloemen. Onze snijbloemen komen uit de belangrijkste importlanden in de wereld. Zo importeren wij grotendeels uit Zuid-Amerika maar ook uit Zuid-Afrika, Italië en Thailand. Hierdoor onderscheiden wij ons met een breed en veelzijdig assortiment van hoge kwaliteit bloemen en scherpe prijzen.

Een liefde voor Zuid-Amerika

Onze focus ligt nog altijd op onze eerste liefde: Zuid-Amerika. Dankzij het ideale klimaat leveren landen als Ecuador en Colombia constant snijbloemen van de hoogste kwaliteit. Zo’n driekwart van onze import uit deze landen bestaat uit rozen, geteeld in het Andesgebergte. De ligging en het klimaat in Ecuador is optimaal om hoge kwaliteit rozen te kweken. Doordat Ecuador op de evenaar ligt zullen ze nergens anders ter wereld zo veel natuurlijk daglicht krijgen. Door de hoge ligging van de kwekerijen doen de bloemen er langer over om zich te ontwikkelen waardoor ze sterker en groter worden dan rozen uit andere landen. De rozen uit Ecuador staan daarom ook bekend om hun grote bloemknoppen.

Naast rozen importeren wij vanuit deze landen onder meer Gypsophila, Hypericum, Alstroemeria en exotische bloemen. Ook zijn wij een van de distributeurs van preserved roses van RoseAmor.

landschap ecuador
visiting our growers in Ecuador

Bezoeken aan onze kwekers 

Wij bezoeken jaarlijks meerdere keren onze vaste kwekers. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze snijbloemen garanderen. Wij vinden het belangrijk om een sterke relatie te hebben met onze kwekers, daarom controleren wij tijdens onze bezoeken de kwaliteit van de kassen, verwerkingsruimte en de koelcellen. Samen overleggen we hoe wij onze klanten constant van de beste kwaliteit snijbloemen kunnen voorzien. Ook bespreken wij de laatste trends en zien de nieuwste variëteiten zodat ons assortiment altijd beschikt over een ruime keus.